Tafelen

Vanaf U14 wordt van je verwacht dat je tafelfuncties uitvoert. De tafelfunties zijn: het sheet invullen en wedstrijdklok bedienen.

De bezetting van de wedstrijdtafel de timer, de scorer en de 24 seconden operator dienen 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. De eerste bezetting van de dag dient een half uur van te voren aanwezig te zijn om de zaalwacht te assisteren alles klaar te zetten. De namen van de personen die de bezetting vormen, worden op deze pagina vermeld.

De zaalwacht registreert welke leden aanwezig zijn voor de uitvoering van de zaalfuncties (scheidsrechters, timer, scorer en eventueel 24-seconden operator). Ben je verhinderd en kun je je zaalfunctie niet uitvoeren, dan moet je zelf voor vervanging zorgen! Doe je dat niet, dan betekent dit dat je de eerstvolgende wedstrijd geschorst ben en je krijgt een boete opgelegd. De boete wordt verrekend met de contributienota of door middel van een aparte nota welke binnen 14 dagen betaald dient te worden.

De boetes voor het niet komen dagen bij een tafelfunctie zijn:

  • 1ste keer: € 15,00 en schorsing eerstvolgende wedstrijd;
  • 2de keer: € 15,00 en schorsing eerstvolgende wedstrijd;
  • 3de keer: € 15,00 en schorsing eerstvolgende wedstrijd en een sanctie nader te bepalen door het bestuur

Handige info

Je wilt weten hoe je een scoresheet goed invult, hoe je de signalen van de scheidsrechter moet interpreteren. En hoe zit het met de 24-secondenklok? Hieronder volgen een aantal handige documenten, die je kunt downloaden.

PDF: Handleiding tafelen
PDF: Verkort overzicht van de taken van de scorer
PDF: Verkort overzicht van de taken van de timer en de 24 sec operator
PDF: Voorbeeld scoreformulier waarop aangegeven is hoe je een scoresheet moet invullen