Tafelen

Vanaf U14 wordt van je verwacht dat je tafelfuncties uitvoert. De tafelfuncties zijn: het digitaal wedstrijd formulier invullen en de wedstrijd – en 24 secondenklok (indien van toepassing) bedienen.

De bezetting van de wedstrijdtafel de timer, de scorer en de 24 seconden operator dienen 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. De eerste bezetting van de dag dient een half uur van te voren aanwezig te zijn om de zaalwacht te assisteren alles klaar te zetten. De namen van de personen die de bezetting vormen, worden op deze pagina vermeld.

Ben je verhinderd en kun je je zaalfunctie niet uitvoeren, dan moet je zelf voor vervanging zorgen binnen jouw team. De zaalwacht registreert als de teams de zaalfuncties (scheidsrechters, timer, scorer en eventueel 24-seconden operator) waarvoor ze zijn aangewezen hebben uitgevoerd.

Teams die voor een tweede keer niet aan hun leveringsplicht van scheidsrechters en/of tafelaars voldoen, zullen uit de competitie gehaald worden.

Handige info

Je wilt weten hoe je een digitaal wedstrijd formulier goed invult, hoe je de signalen van de scheidsrechter moet interpreteren en hoe zit het met de 24-secondenklok? Hieronder volgen een aantal handige documenten, die je kunt downloaden.

PDF: Handleiding tafelen
PDF: Handleiding scorer
PDF: Handleiding tijdwaarnemer en de 24 sec operator
PDF: Het digitale wedstrijdformulier